calcimus

Toemaatjes voor kids - Minibib - Calcium is goed voor ons

 

Melk en melkproducten: calciummm!
Hoeveel?
Variatie troef
De verpakking lezen
Wat is karnemelk?
Wat is yoghurt?
Wat is kaas?
Boter bij de vetstoffen, roomijs in de restgroep
Zelf recepten uitvinden

Variatie troef

Het leuke van melk is dat er zoveel producten van kunnen worden gemaakt. Variatie is troef. Kijk maar eens waardoor je 1 glas melk allemaal kan vervangen:


1 glas karnemelk
(natuur of met fruit)

1 glas chocolademelk

1 potje yoghurt
(natuur, met fruit
of een andere smaak

1 glas drinkyoghurt

1 schaaltje pudding

1 schaaltje verse kaas
(natuur of met fruit)

Melkproducten en kaas kunnen bovendien op oneindig veel heerlijke manieren gecombineerd worden:

Niet alleen in melk en melkproducten zit calcium. Groene kool, spinazie, granen, amandelen, hazelnoten, gedroogde vijgen, sardienen uit blik en kalkrijk water bevatten ook calcium. Maar lang niet voldoende om melk te vervangen door bijvoorbeeld groene koolsap (als je daar al zin zou in hebben). Bovendien neemt het lichaam calcium minder goed op uit plantaardige voedingsmiddelen dan uit melkproducten.