calcimus

Toemaatjes voor kids - Minibib - Calcium is goed voor ons

 

Melk en melkproducten: calciummm!
Hoeveel?
Variatie troef
De verpakking lezen
Wat is karnemelk?
Wat is yoghurt?
Wat is kaas?
Boter bij de vetstoffen, roomijs in de restgroep
Zelf recepten uitvinden

Wat is yoghurt?

Yoghurt is dikker dan melk en smaakt zuurder (als je er tenminste geen suiker aan toegevoegd hebt). Dat is het werk van yoghurtbacteriën (Lactobacillus bulgaricus en Streptococcus thermophilus, voor het geval je alles wil weten) die aan melk worden toegevoegd. We spreken van een gefermenteerd product. Van yoghurt wordt gezegd dat het makkelijk verteerbaar is. Er is yoghurt natuur of yoghurt met verschillende smaken. Net zoals je magere en volle melk hebt, bestaat er ook magere en volle yoghurt.
Yoghurt moet altijd koel bewaard worden, ook wanneer de verpakking nog gesloten is.